<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38965" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Чадър и шезлонг на плажа за по 36 стотинки? И тази година няма такова животно!

10 Юли 2019
0 1606

Цените на шезлог или чадър по българското море са в диапазона от 1.20 лв. до 18 лв., показва проверка на експерти на Министерството на туризма, които са били придружени от екип на бТВ. Информацията предава Медиапул.

 

ЧАДЪРИТЕ ПО МОРЕТО СТРУВАТ ОТ 36 СТОТИНКИ ДО 25 ЛЕВА, СПОРЕД МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА (ВИДЕО)

 

След скандала със заседналия джип на пясъка на плаж "Нестинарка", сега се оказва, че за поредна година цената на шезлонг или чадър на този плаж не е 36 стотинки, с каквато беше спечелена концесията от "Перла турист" АД през 2017 г. На табелата на плажа са изписани такси за чадър и шезлонг – по 36 стотинки. Касовата бележка обаче показва друго – по 15 лева за плажни принадлежности.

 

Цената на чадъра е 5 лева, а не 36 стотинки, както е по концесионен договор и написаното на табелата. Цената на плажните принадлежности на плаж "Нестинарка" се увеличава и от добавената екстра – 5 лева за шалте.

 

ПЛАЖОВЕТЕ СА ПУСТИ, НО ЦЕНИТЕ ОСТАВАТ ВИСОКИ

 

Този номер се пробутва още от 2017 г. Тогава Комисията за защита на потребителите (КЗП) установи, че евтиният шезлонг от 36 стотинки на плажа задължително върви с наемането на шалте за 10 лева. От КЗП тогава се заканиха да наложат глоба на "Перла турист" от 1000 до 30 000 лева. Няма информация дали това е направено и дали глобата е платена или обжалвана и паднала в съда.

 

Проверката на служителите от Министерството на туризма на плажовете в Слънчев бряг показва, че цените за шезлонг и чадър съответстват на обявените в концесионните договори. На Централния и Северния плаж в курорта те са по 9 лв. за чадър и шезлонг и по 10 лева на Южния плаж. Това прави общо 27 лв. или 30 лв. за чадър с два шезлонга, цени колкото е една нощувка на човек в хотел.

 

От проверката става ясно също, че най-ниски са цените за плажни принадлежности на плажа в Бургас. Чадърът струва 1.20 лв., толкова се плаща и за шезлонг.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции