<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39774" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Четирима души са в критично състояние след взрив на газова бутилка в Габрово

08 Август 2019
0 1954

Четирима души от Габрово са в болница, след взрив на  газова бутилка, пише "Дарик". 
 

 

В Университетска болница „Медика Русе“ са настанени момче и момиче – на 17 и 20 години, както и техните баба и дядо. Всички пострадали са с изгаряния между 30 и 40 процента.

 

 

""

 

 

„Изгарянията са дълбоки. Локализирани основно по лицето, ръцете и долните крайници“, коментира професор Огнян Хаджийски началник на Отделението по пластично-възстановителна хирургия на блоницата. Той уточни, че трима от пациентите са на командно дишане. 

 

МЪЖ ПОЧИНА СЛЕД ВЗРИВ НА ГАЗОВА БУТИЛКА НА ГРОБИЩАТА В ПЛОВДИВ

 

Състоянието на двамата младежи се оценява като тежко, а на възрастните – критично, предвид това, че те имат и редица придружаващи заболявания.

 

 

""

 

 

От болницата апелират към всички граждани, желаещи да помогнат на пострадалото семейство да дарят кръв. Кръвната група не е от значение. Това може да се направи в кръводарителските центрове в Русе, Велико Търново и Габрово.
 

 

АВТОМОБИЛ С ГАЗОВА УРЕДБА СЕ ЗАПАЛИ В ТУНЕЛ "ВИТИНЯ", ИМА ПОСТРАДАЛ

 

Освен пострадалото семейство от Габрово, в УМБАЛ „Медика Русе“ се лекуват още двама пациенти със сериозни изгаряния, причинени след инцидент с газова бутилка. Единият от тях е със 70 % изгаряния от взрив, станал преди 15 дни, а другият е с 40% изгаряния. 

 

 

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции