<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37960" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Чешмичката от "Св. Седмочисленици" изчезна?

05 Юни 2019
0 1072

Чешмичката от градинката пред църквата "Св. Седмочисленици" в София е изчезнала. За това сигнализира потребители във фейсбук-групата "София на живо". Пространството около църквата бе обновено заедно с големия ремонт на ул. "Граф Игнатиев". Изборът на плочи за настилката предизвика много критики. Сега към тях се прибавя и изчезналата чешмичка. 

 

"На това място имаше чешмичка ,от която пиеха деца и гълъби водичка. Сега обаче няма ни чешмичка, ни водичка, а камък….Символика? Защо унищожавате традиционни и полезни неща в София?! Защо, бе, хора ли сте, или нещо друго?! Водата в София не е полезна, що ли?!", пише един от потребителите в групата.

 

""

 

"Сигурно е от икономия. Вече и водата поскъпна", отговарят му шеговито други в коментарите под публикацията. "Имаше две чешмички, едната с три чучура и една кръгла чешма. Тази прекрасна градина я унищожиха", пише друг. " По проект трябваше да има не една, а няколко чешми. В проекта бяха наречени "интерактивни хидро съоръжения". Доколкото се вижда на снимката – от почвата се виждат прокарани маркучи с изход в синьо. Идеята е да сложат. Нека видим". пише трети потребител.

 

Източник: София на живо

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции