<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41308" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Чиновник от военното министерство е замесен в истерията с "отнемането" на деца

09 Октомври 2019
0 687

Служител от пресцентъра на Министерството на отбраната е сред хората, разпространявали фалшиви новини как ще бъдат отнемани деца от родителите им. 

 

 

ПАНИКЬОСАНИ РОМИ МАСОВО ВАДЯТ ДЕЦАТА СИ ОТ УЧИЛИЩЕ ЗАРАДИ СЛУХ, ЧЕ ЩЕ ИМ ГИ ОТНЕМАТ (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг в Министерски съвет по повод паниката в Сливен и Ямбол, при която роми масово започнаха да взимат децата си от училище от страх, че ще им бъдат отнети, съобщава bTV.

 

 

БОЙКО БОРИСОВ: БЕЗУМНО Е ДА СЕ МИСЛИ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА ВЗЕМЕ ДЕЦАТА (ВИДЕО)

 

 

Информацията потвърди и военният министър Красимир Каракачанов. Междувременно в Сливен районната прокуратура образува досъдебно производство за всяването на паника и разпространяването на заблуждаваща информация. На втория ден след истерията от фалшивата новина 60% от децата в Шесто училище в сливенския квартал "Надежда" се върнаха в клас. 

 

 

""

 

 

От полицията са разпитвали всички пастори и ромски лидери. По образуваното досъдебно производство наказанието е две години затвор, но заради мащаба на обществената опасност може да достигне и пет. Междувременно в социалните мрежи беше обявен нов протест срещу Стратегията за детето – по план в квартал "Надежда" в събота.

 

 

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции