<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42141" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Чистокръвно куче динго падна от небето, изпуснато от хищна птица

06 Ноември 2019
0 8226

Чистокръвно куче динго падна от небето в австралийски двор. На необикновената находка се натъкнало семейство от малкия австралийски град Уандилигонг, съобщава BoredPanda. Те открили палето една сутрин, след като го чули да скимти. Първоначално собствениците на имота си помислили, че някой си е изгубил кучето. След като никой не се появил да го търси, те решили да го приютят за известно време.

 

 

""

 

 

Пухкавият гостенин получил името Уанди и няколко дни по-късно бил заведен на ветеринар. При прегледа се установило, че има сериозни драскотини по гърба. Така лекарят стигнал до извода, че кучето най-вероятно е изпуснато от хищна птица, каквито често се срещат в този район. "Често сме виждали тези птици да отвличат агнета или малки кучета", казва ветеринарят.

 

 

""

 

 

От динго-фондация в Австралия разбрали за случая и решили да направят изследване на кучето. Взели му проби, а няколко седмици по-късно резултатите показали, че става дума за чистокръвно динго, застрашено от изчезване. Дингото е традиционна порода за страната, но е застрашено заради унищожаването на традиционните му местообитания и лова.

 

 

""

 

 

Източник: BoredPanda

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции