<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37559" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Швейцарските мъже са с най-лоша семенна течност в Европа, според проучване

22 Май 2019
0 2564

Швейцарските мъже имат сред най-лошата сперма в Европа, според ново проучване, цитирано от Индипендънт.

 

 

Учени извършили първото национално изследване на качеството на семенната течност при младите швейцарски мъже и установили, че само 38% от тях са със средно качество. 17% се считат за "субфертилни" и вероятно ще трябва да се борят, за да имат деца, според праговете, определени от Световната здравна организация (СЗО). Това означава, че те имат концентрация на сперматозоиди по-малко от 15 милиона на милилитър сперма.

 

Средната концентрация на сперматозоидите варира между 41 и 67 милиона на милититър сперма за младите европейски мъже. Швейцарски мъже имат средно 47 милиона на милилитър, според проучването, публикувано в списание Andrology.

 

"Важно е да се разбере, че времето, необходимо за зачеване, се увеличава значително, ако човек има концентрация на сперма под 40 милиона сперматозоида на милилитър", казва професор Сердж Неф от Университета в Женева (UNIGE).

 

Предишни проучвания показват, че мъжете от Дания, Норвегия и Германия също имат много лоша сперма.

Смята се, че мъжете от Литва, Естония и Испания имат най-високо качество на семенната течност, въпреки че преките сравнения са трудни, защото изследванията се правят по различен начин във всяка страна.

 

Източник: Индипендънт

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции