<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56641" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пистолет изп...

Шествието на феновете на “Левски” освирка премиера Борисов (видео и снимки)

15 Февруари 2020
0 3257

Шествието на привържениците на Левски освирка и обижда Бойко Борисов, пише вестник Сега.

 

 

Шествието на феновете на &#8220;Левски&#8221; освирка премиера Борисов (видео и снимки)

 

 

То бе организирано от футболния клуб и Националния клуб на привържениците (НКП) на “Левски”. Повече от 3000 фенове се събраха в 12 ч. пред централата на НКП на бул. “Тодор Александров” 23.

 

 

Точно в 12.40 ч. шествието потегли, като най-отпред са юноши от школата на клуба, които носят огромен транспарант с надпис “Левски”, ти си всичко за нас”. Още в първите минути бяха хвърлени няколко бомбички. Походът премина по бул. “Дондуков” и се отправи към паметника на Васил Левски.

 

 

Шествието на феновете на &#8220;Левски&#8221; освирка премиера Борисов (видео и снимки)

 

 

По пътя шествието премина покрай сградата на Министерския съвет. Там феновете изоставиха песните за отбора си и започнаха да дюдюкат и освиркват, както и да скандират обидни изрази по адрес на премиера Бойко Борисов.

 

 

Шествието продължи към паметника на Васил Левски, където се присъединиха още много фенове и ветерани на отбора. Там бе и бившият собственик на “Левски” Тодор Батков. 

 

 

Шествието на феновете на &#8220;Левски&#8221; освирка премиера Борисов (видео и снимки)

 

 

След поднасянето на венци и цвета пред паметника на Васил Левски, шествието премина покрай СУ “Св. Климент Охридски”, сградата на Спортната палата истигна до националния стадион “Васил Левски”, където от 14.45 ч. започна дербито срещу “ЦСКА-София” от футболното първенство.

 

 

Кметът Йорданка Фандъкова обяви, че ще има затрудения в движението заради шествието и дербито. “Днес, заради мача “Левски” – ЦСКА на националния стадион “Васил Левски”, е въведена промяна в организацията на движението около стадиона. Възможно е и временно затруднение на движението в центъра. От 8 до 17 ч паркирането и престоят на югоизточната част от бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. “Граф Игнатиев” и ул. “Гурко” са забранени. Очакваме затруднения в движението в центъра заради шествие на феновете на “Левски”, написа тя в профила си във “Фейсбук”.

 

 

Шествието на феновете на &#8220;Левски&#8221; освирка премиера Борисов (видео и снимки)

 

 

Още преди обяд в центъра на София се забеляза масирано полицейско присъствие. За осигуряване на реда бяха докарани и патрулки от провинцията.  

 

 

След обвиненията срещу неформалния собственик на клуба Васил Божков, който бе задържан в ОАЕ, започна невиждано в историята на “Левски” обединение на фенове от България и чужбина. Те започнаха да превеждат пари по обявените сметки, да носят пари на ръка в клубната канцелария, а също така и да купуват абонаментни сезонни карти за мачовете на отбора, както и билети за мача с “ЦСКА-София”.

 

 

Шествието на феновете на &#8220;Левски&#8221; освирка премиера Борисов (видео и снимки)

 

 

Що се отнася до самия мач, от “Левски” призоваха феновете да подкрепят отбора, без да стигат до крайности. “Ръководството на ПФК “Левски” призовава за подкрепа на любимия отбор на старта на пролетния полусезон на Първа професионална лига, но без прояви на агресия, насилие, расизъм и ксенофобия и използването на асоциирани с тях символи, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания и финансови санкции от БФС на нашия клуб”, се казва в обръщение на клуба.

 

 

Източник и видео: Сега.

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции