<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40487" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как разруших...

Шокиращ социален експеримент показа колко души биха помогнали на изгубено дете (видео)

06 Септември 2019
0 1546

Шокиращ социален експеримент показва колко души биха помогнали на изгубено 6-годишно момче, оставено съвсем само на оживена търговска улица в Австралия, пише LADbible.

 

 

""

 

 

Малкото дете на име Ейдън било оставено само за 45 минути на централната улица в очакване някой от забързаните пешеходци да отдели от собственото си време, за да му помогне.

 

 

 

""

 

 

Резултатите от експеримента обаче са шокиращи. Само седем души спират и заговарят момченцето. От общо седемте души, които помагат на детето, шест са жени. Мъжете са по-малко склонни да реагират, ако видят изгубено дете на улицата.

 

 

За щастие майката и бащата на Ейдън всъщност стоят само на метри от сина си, от другата страна на търговската улица и наблюдават случващото се. „Бях наистина притеснена и шокирана от това колко малко хора всъщност биха помогнали“, коментира майката на Ейдън.  

 

 

""

 

 

От тези, които спират при детето, само една жена пита момчето как изглеждат родителите му, за да може да отиде и да ги намери. Друга, която е със собствената си малка дъщеря, пита Ейдън дали би искал да отиде с тях в полицейския участък.

 

 

Когато той ѝ отговаря „ Не, благодаря!“, жената настоява: „Сигурен ли си? Твоите мама и татко ще бъдат много притеснени за теб“. Когато разбира, че участва в социален експеримент жената коментира: „Ако детето ми се изгуби, бих се надявал някой да му помогне“.

 

 

""

 

 

Целият експеримент беше измислен от агенцията „Key Assets“, която помага и подкрепя уязвими деца.

 

 

Изпълнителният директор Роб Райън заяви: „Мисля, че днес сме толкова заети и забързани, че често не виждаме и не чуваме децата и не чувстваме, че носим отговорност за тяхната сигурност“.

 

 

 

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции