<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45831" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Шофираме по-внимателно, когато возим торта на седалката, отколкото дете

11 Декември 2019
0 907

Родителите шофират много по-внимателно, ако возят плодова торта с крем на седалката, отколкото дете. Стряскащите данни са от проучване на NRMA в Австралия, публикувано от "Herald Sun".

 

ШОФЬОРКА С ДЕТЕ В КОЛАТА КАРА БЯСНО В НАСРЕЩНОТО НА МАГИСТРАЛА "ХЕМУС" (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

Повечето хора твърдят, че карат внимателно, когато возят деца си в колата, но истината се оказва съвсем друга. Проучването показва, че 95% от хората са много по-внимателни и предпазливи на пътя, когато карат любимия си десерт на седалката.

 

 

МАЛКО ДЕТЕ СЕ ВОЗИ ПРОВЕСЕНО ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА НА ДВИЖЕЩ СЕ АВТОМОБИЛ В СОФИЯ (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

Изследването показва, че шофьорите карат бавно и внимателно по завоите и спират плавно, за да не размажат крехката плодова торта на седалката. 20% от водачите карат по-бавно с десерт в колата.

 

 

""

 

 

Психологът д-р Адриан Камилери коментира стряскащите данни така: Возенето на деца в колата всеки ден до училище например се превръща в рутина, което автоматично ни прави по-разсеяни и не толкова предпазливи. Возенето на децата е навик, а шофирането по навик или по познат маршрут автоматично ни прави невнимателни".

 

 

Затова следващия път, когато се качите в колата си, си представете, че вашето малко дете е тава с крем брюле и шофирайте отговорно.

 

 

Източник: Herald Sun

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции