<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=33885" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Шофьор, обвинен в убийството на колоездач: Някой друг е карал колата

20 Декември 2018
0 818

"Не съм шофирал колата по време на катастрофата, за която съм подсъдим. Не съм виновен, защото цяла нощ не съм излязъл от базата, в която живеех в Приморско. Явно колата е взел някой друг, но нямам представа кой", това обяви в кулоарите на Бургаския окръжен съд 59-годишният Владимир Колев, подсъдим за смъртта на 33-годишния Евелин Дуков, който беше премазан на велосипеда си на 3 декември миналата година на изхода на Приморско.

 

 

 

Тъй като Колев не се признава за виновен, делото се разглежда по общия ред, а не по съкратената процедура, съобщи "24 часа".

 

 

Съдът трябва да реши и дали да измени мярката на Колев "подписка" в по-тежка, както поиска адвокатът на семейството на загиналия.

 

""

Снимка: БТА

 

Според адвокат Ружиана Георгиева са събрани достатъчно доказателства, уличаващи Колев в повдигнатото тежко обвинение. Според прокуратурата деянието е особено тежък случай, тъй като Колев е бил пиян зад волана и е избягал след инцидента. Евелин Дуков отивал с колелото от Царево до Приморско при съпругата си. На входа на града бил пометен от шофьор, карал в насрещното с 94 км/час. След катастрофата водачът е избягал, заловен е по-късно. Установено е, че е карал с 2,7 промила алкохол в кръвта.

 

 

Пред съда обаче той се оплака, че гледа болната си майка, която е в деменция и иска да е на свобода, за да може да работи и да я издържа.

 

""

 

 

Междувременно близо 50 души – близки, роднини и колеги на убития Евелин, присъстват на съдебното заседание, след като преди това се събраха на протест пред сградата на съда и поискаха максимална присъда за Колев. Те настояха за въвеждане на по-строги законови санкции срещу пияни шофьори, причинили катастрофи.

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции