<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42181" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Юнайтед груп" става собственик на БТК

07 Ноември 2019
0 677

Проектодоговорът за купуването на БТК от "Юнайтед груп" е вече подписан, съобщи в. „Капитал“, цитиран от Свободна Европа.

 

 

Сделката с медийната компания „Юнайтед груп“, в която мажоритарен акционер е лондонският фонд BC Partners, се подготвя от месеци и ще бъде финализирана през второто тримесечие на 2020 г.

 

 

„Юнайтед груп“ е доставчик на кабелни, мобилни и медийни услуги. Според „Капитал“ цената е 1.1-1.2 млрд. евро.

 

 

През месец юли „Файненшъл таймс“ оповести, че БТК и нейният мобилен оператор „Виваком“ се продават, а информацията беше потвърдена и от един от собствениците – Спас Русев.

 

 

През 2015 г. търгът на стойност 330 млн. евро за българския телеком беше спечелен от Русев, британското подразделение на ВТБ – VTB Capital и Delta Capital International, която е собственост на бившия финансов министър Милен Велчев и брат му Георги.

 

 

Сделката е атакувана в съда от руския бизнесмен Дмитрий Косарев, който е собственик на дял в люксембургска холдингова компания, която притежава части от „Виваком“ преди придобиването от новите акционери. Той претендира, че търгът от 2015 г. е бил фиктивен, а цената на компанията – изкуствено занижена.

 

 

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции