<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23456" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Яхват ли политиците недоволството срещу бежанците? (ВИДЕО)

19 Септември 2016
0 2611

Граждани и патриотичните партии у нас поискаха мигрантите да бъдат изселени извън градовете, а центровете в населените места да се закрият. Това стана на протест в петък под прозорците на бежанския център в “Овча купел”.

 

НАПРЕЖЕНИЕ В “ОВЧА КУПЕЛ” МЕЖДУ БЕЖАНЦИ И ЖИТЕЛИ НА КВАРТАЛА

 

Протестът беше организиран от Атака, НФСБ и ВМРО. Хората от квартала обаче масово отказаха да се включат в недоволството, защото определиха случващото се като “политическа агитация”. Това отново постави въпроса яхват ли политиците недоволството срещу бежанците?

 

“Още през септември 2013 година съм поставил въпроса за “Овча купел” в Общинския съвет, когато бях съветник. Оттогава досега излизат 138 становища, декларации, позиции, предложения за закриването на центровете в “Овча купел” и “Военна рампа” и “Враждебна”, заяви Ангел Джамбазки. Според него не е нормално подобен център да се намира между детска градина, университет и училище. Той отхвърли обвиненията, че протестът е политически.

 

Според Илияна Йотова от БСП обаче е очевидно, че има политически елемент в протеста.

 

“Самите организатори вижте кои са”, коментира Йотова. Според нея обаче е по-важно какво се случва в бежанските лагери. “Първо, тези места, в които са настанени хората, са абсолютно непригодни. Отправям критика към Столичната община. “Военна рампа” е старо училище, вътре клетките са преградени с чаршафи”, коментира Йотова. “Големият проблем идва оттам, че по 2-3 години чакат да вземат някакъв документ, администрацията не може да смогне да ги обработи. Само от началото на тази година имаме 12 000 нови човека”, обясни Йотова.

 

И Йотова, и Джамбазки признаха, че стотици българи се оплакват от бежанците. Според Джамбазки центровете за бежанци трябва да бъдат изнесени извън населените места.

 

 

Източник: Nova.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции