<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46675" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Авиокомпания поиска от пътничка да си направи тест за бременност преди полет

17 Януари 2020
0 3159

Базирана в Хонг Конг авиокомпания поиска пътничка да си направи тест за бременност преди полет до остров Сейпан – най-големия американски остров в Тихия океан, превърнал се в магнит за бъдещи майки от Китай, които умишлено отиват да раждат там, за да получат автоматично американско гражданство, пише The New York Times.

 

 

ПЪТНИЧКА СЕ ПРЕСТОРИ НА БРЕМЕННА, ЗА ДА ИЗБЕГНЕ ТАКСИ ЗА БАГАЖ В САМОЛЕТА (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

Мидори Нишида летяла с авиокомпанията на 9 ноември миналата година от международното летище в Хонконг до остров Сайпан. Тя разказала в социалните мрежи, че от авиокомпанията изискали от нея да си направи тест за бременност преди полет.

 

 

"Казаха ми да си направя тест или ще ми бъде отказано да летя, въпреки че често пътувам до острова. Никога преди не са изсквали от мен такова нещо", обясни 25-годишната Нишида. Тя трябвало да подпише и специална декларация, че не е бременна. В документа пишело, че тялото на пътничката "наподобявало такова на бременна дама". Въпреки, че Нишида показала на служителите своя самолетен билет за обратно връщане, те настоявали да направи теста.

 

 

""

 

 

Два месеца по-късно превозвачът поднесе своите извинения за случилото се и увери, че ще преустанови тази спорна практика."Бихме искали да се извиним на всеки, който е бил засегнат от това", обяви авиокомпанията в официално изявление.

 

 

Източник: The New York Times

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции