<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35689" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Австрия ще пише правила за поведение при среща с крави

11 Март 2019
0 1220

Австрия ще приеме специални правила за поведение, които ще са задължителни за туристите, искащи да видят местните крави, превърнали се в атракция. Това съобщи австрийският канцлер Себастиян Курц.

 

Причината за необичайните правила е инцидент от 2014 г. Тогава крави стъпкват 45-годишна туристка в Тирол. Впоследствие тя умира от нараняванията.

 

Наскоро съдът реши, че фермерът-собственик на животните трябва да плати няколкостотин хиляди евро обезщетение на близките на жертвата. Решението вбеси австрийските фермери и обществеността отчасти защото при въпросния инцидент туристката е водела куче на повод. Посетителите винаги се инструктират, че кравите може да се подразнят от куче и да се опитат да го стъпчат в опит да пазят малките си. Затова на туристите се казва да пуснат кучето свободно. Пострадалата жена обаче не го е направила. 

 

"Ще запишем ясно и точно какво трябва да правят хората, които посещават планинските пасища", заяви Курц. Той не каза повече подробности, но даде да се разбере, че правилата ще засегнат конкретно кучетата, които туристите водят със себе си.

 

"Смятаме, че за хората, които се придържат към правилата, няма да има опасност. Тези, които не ги спазват, ще загубят възможността да търсят обезщетение", обясни австрийският канцлер.

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции