<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90632" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Провокатори ...

Адвокатът на бияча на Митко от “Капана”: Три дни арест “заради един шамар” е много

02 Юни 2021
0 424

Мъжът, нападнал и ударил с глава уличния продавач на чорапи Митко в пловдивския квартал „Капана“, беше доведен под конвой в съдебната зала. Прокуратурата поиска Ивайло Пенов да бъде задържан за постоянно, съобщи bTV.

Нападнатият продавач на чорапи в Пловдив проговори след инцидента (видео)

Адвокатът на бияча на Митко от &#8220;Капана&#8221;: Три дни арест &#8220;заради един шамар&#8221; е много

Според защитата на агресивния собственик на заведение това искане е безпрецедентно. Адвокат Светлана Калпакчиева заяви, че досега никой не е влизал в ареста за 3 дни „заради един шамар“, а още по-малко да се е искало постоянно задържане.

Пловдивчани засипаха с мръсни чорапи заведението на бияча на Митко в “Капана” (снимки)

В съдебната зала тя поиска време, за да се запознае с материалите по делото. Според Калпакчиева, поводът за удара е фактът, че Митко не върнал чадър, с който Пенов му е услужил 10 дни по-рано, за да продава чорапи в дъжда. Причината била многократните лъжи на потърпевшия, че ще върне чадъра.

Двамата се познавали от няколко месеца. Дори Митко присъствал на сватбата на нападателя си в квартал „Капана“, по думите на адвоката. Често получавал храна в заведението на задържания.

Адвокатът на бияча на Митко от &#8220;Капана&#8221;: Три дни арест &#8220;заради един шамар&#8221; е много

Самият Ивайло Пенов подмина журналистите с мълчание и заяви, че не желае да бъде сниман в съдебната зала. Той е осъждан 4 пъти. Три от присъдите са за измама. Бил е в изпитателен срок след условна присъда от 2019 г.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции