<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42863" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Активисти, вдъхновени от Грета Тунберг, организират бойкот на Черния петък по цял свят

29 Ноември 2019
0 1092

Активисти срещу глобалното затопляне, вдъхнoвени от шведката Грета Тунберг, планират големи демонстрации навръх Черния петък в няколко града в САЩ, съобщава CNN.

 

 

ГРЕТА ТУНБЕРГ С КОМЕНТАР ЗА ВСИЧКИ СВОИ ХЕЙТЪРИ И ЗА ТРЪМП (ВИДЕО)

 

 

Организаторите на демонстрациите насърчават да се бойкотира Черния петък и масовото пазаруване на стоки, а вниманието на всички евентуални клиенти по магазините да се насочи върху проблема с унищожаването на планетата и да се присъединят към протестите.

 

 

""

 

 

Друга група планира мълчаливо да бута празни пазарски колички през нюйоркските  магазини, образувайки дълга опашка  от не-купувачи.

 

 

Планират се протести по целия свят. Стотици хора вече излязоха по улиците на Сидни, въпреки гъстия черен дим от близките пожари. Те се включиха в демонстрацията след призива на Грета Тунберг и поставиха началото на нова серия от петъчни протести срещу глобалното затопляне и недостатъчните действия за намаляване на парниковите емисии.

 

 

""

 

 

В Сидни демонстрантите се събраха пред централата на управляващата Консервативна партия, която те обвиняват, че омаловажава заплахата от глобалното затопляне. От началото на октомври шестима души загинаха, а стотици къщи и 1,5 милиона хектара бяха изпепелени от огнената стихия в страната. Множество диви животни, в това число и голяма част от популацията на символа на Австралия – коалата, загинаха в бедствието. Премиерът на Австралия Скот Морисън обаче отхвърли гневно връзката между тези пожари и климатичните промени.

 

 

""

 

 

"През септември 7,5 милиона души по света излязоха на улицата. Трябва отново да го направим. Всички са добре дошли ", написа наскоро Тунберг в социалните мрежи.

 

 

ГРЕТА ТУНБЕРГ ЩЕ ПЛАВА С КАТАМАРАН ОТ САЩ ДО ИСПАНИЯ ЗА СРЕЩАТА ЗА КЛИМАТА

 

 

Новите протести са в навечерието на международната конференция за климата, която започва в Мадрид на 2 декември.

 

 

Източник: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции