<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30874" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Акушерката Емилия Ковачева: Не се чувствам виновна!

29 Юни 2018
0 11479

Акушерката, която преби новородено бебе в столична болница през април 2015 г., още не е влязла в затвора. Преди осем месеца Емилия Ковачева беше осъдена на 18 години лишаване от свобода за опит за убийство. Присъдата обаче не е влязла в сила. 

 

Това даде основание на адвоката на Ковачева да поиска мярката й за отклонение да бъде променена от домашен арест в парична гаранция. Съдът обаче отказа с мотива, че макар и присъдата да не влязла в сила, тя е 18 години затвор. И обеща да излезе с мотиви до понеделник.

 

За първи път от началото на процеса Ковачева коментира, че не чувства вина за това, за което е осъдена. Само навременното лечение спасило пребитото от Емилия Ковачева бебе. Бащата на битото бебе Никол – Румен Димитров, пък каза, че преди месеци детето е развило епилепсия вследствие на ударите, нанесени му от Ковачева.

 

Преди три години Софийската градска прокуратура привлече като обвиняема акушерка в столичната болница „Софиямед“ за опит за умишлено убийство на 4-дневно дете, съобщиха от държавното обвинение.

 

По време на нощната смяна на 18 април дежурната акушерка Емилия Ковачева е започнала да нанася множество удари с ръце и със стъклено шише за хранене по главата и тялото на бебето. Опитвала се е да задуши детето, като е притискала с ръце врата му.

 

В резултат на тези действия е причинила тежка мозъчно-черепна травма на детето, уточняват от прокуратурата.

 

 

 

Източник: Vesti.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции