<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28887" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Акция на МВР: 100 спецполицаи срещу мъж от село Орешник

22 Февруари 2018
0 2883

Акция на МВР отново стана повод за иронични коментари. При нея близо 100 полицаи бяха хвърлени в тежка операция за неутрализирането на 35-годишен мъж от тополовградското село Орешник.

 

"Армията" включваше най-елитни командоси от отряда на баретите, спецотряда "Кобра", както и десетки жандармеристи. Продължилата часове акция завърши успешно и без жертви благодарение на това, че мъжът все пак излязъл от дома си, в който се бил барикадирал. Той е арестуван и обвинен в оказване на съпротива и за възпрепятстване на органите на властта, тъй като е възпроизвел изстрел, обясниха от прокуратурата. За това законът предвижда до 6 г. затвор.

Според МВР причината за мащабната полицейска акция е обстоятелството, че Иван П. е открил стрелба по полицаи във вторник. Тогава полицейски екип го потърсил за справка по преписка срещу него в Софийската районна прокуратура. Мъжът отказал да излезе, заключил се, отправил заплахи и стрелял. Веднага било решено да бъдат извикани жандармеристи, барети и отрядът "Кобра". Психолозите на МВР му изготвили профил, разказа вчера директорът на полицията в Хасково Ангел Цанков. Според него мъжът бил обучаван за войник – да оказва съпротива, да напада, да използва огнестрелно оръжие и взривни вещества. "Въоръжен и опасен, човек, който застрашаваше живота на колегите при евентуално задържане", описа го Цанков. 
 

Според различни информации мъжът имал 3 законни оръжия – пистолет и 2 пушки, като първоначалното му разрешително било не от България, а от страна в ЕС. Твърди се, че е служил във френския Чуждестранен легион и дори участвал във военни действия. 
 

В крайна сметка вчера всичко се разминало без стрелба и без употреба на физическа сила от страна на полицаите. По непотвърдена информация мъжът сам напуснал дома си и бил задържан на "подходящо място" в селото по разказ на полицаите. При ареста си той подметнал, че в имота му ги чакат "изненади", като говорел на френски и руски и се държал неадекватно.
 

От МВР се усъмнили, че имотът може да е миниран. Затова вчера арестуваният, който прекара нощта в ареста в Харманли, е бил конвоиран до имота за следствен експеримент. Освен това били изпратени и сапьори, които да проверят всичко наоколо. Евакуирани са били и всички негови съседи. До снощи не беше ясно дали са открити някакви взривове или други "изненади", пише segabg.com. 

Хората в селото имат разнопосочни мнения за арестувания. Едни го описват като добър човек, други – като импулсивен и избухлив, трети – като саможив, но неагресивен. Той често стрелял във въздуха от двора си. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции