<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29967" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Реакцията на ...

Алпинистът Боян Петров е в неизвестност от дни в Хималаите (видео)

07 Май 2018
0 12589

Алпинистът Боян Петров прави изкачване по склона на връх Шиша Пангма в Хималаите и е в неизвестност от няколко дни – това споделя във Фейсбук съпругата му Радослава Ненова.

 

"Със сигурност е направил опит да се качи на върха, защото палатката му е била на лагер 3. Времето рязко се е влошило и другите момчета са слезли в базовия лагер. Те са се движили един ден след него", пише тя в своя пост в социалната мрежа.

 

"Държа постоянна връзка с тях по сателитния телефон. В планината хората стават повече от семейство и знам, че ще направят всичко по силите си тази история да завърши добре", пише още тя. По нейните думи става ясно, че спасителна акция в момента не е възможна, но се очаква утре най-рано да тръгнат да го търсят.

 

 

Алпинистът цели да стане първият българин, покорил всичките 14 върха над 8 000 метра в света, както пише Sega.bg. До заветната цел остават само още пет осемхилядника, между които и най-високият връх в света – връх Еверест

 

Както Боян Петров сподели, когато получи своята "Бяла лястовица" от Влади Василев, "Покоряването на връх значи все едно да покориш и да подчиниш природата. Абсолютно невъзможно е. Ние сме там малки прашинки, дребни, които се борим за физическото си оцеляване […] Винаги голямата ми радост идва после като се прибера в базовия лагер, като се събудя сутринта в палатката и си кажа: Ейй, качих го и тоя връх, от тук натакък имаш само надолу и надолу."

 

 

БЯЛА ЛЯСТОВИЦА ЗА АЛПИНИСТА БОЯН ПЕТРОВ

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции