<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40192" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов: Плам...

Американските осиновители, системно тормозили две българчета, са пуснати под гаранция

26 Август 2019
0 3286

До средата на септември трябва да се реши съдбата на двете осиновени в САЩ българчета, които бяха изведени от "къщата на ужасите" и са под закрила. Какво ще стане двете момичета ще реши американският съд, като първото съдебно заседание е насрочено за 6-и септември. Случаят е прецедент за българските институции.

 

 

ОСИНОВЕНИ В САЩ БЪЛГАРЧЕТА ЖИВЕЕЛИ 7 ГОДИНИ В ТОРМОЗ И НЕЧОВЕШКИ УСЛОВИЯ (ВИДЕО)

 

 

"Беше мръсна, не беше добре облечена, нямаше обувки. Изяде набързо два сандвича с  фъстъчено масло и няколко пакета с чипс и продължаваше да иска още храна". Разказът на Шериф Дарин Браули от окръг Шенън в щата Мисури за първата му среща с една от двете близначки. Открива я съседка на черен път недалеч от къщата на семейство Макгрегър, с мазна коса, белези по ръцете и кървящи крака, жадна и гладна. Момичето и сестра му живеят заедно с 8-те деца на 56-годишния Марк Магрегър и 40-годишната му съпруга Мелиса.

 

 

Двете българчета са държани в тъмна стая с часове, позволява им се да ползват възглавници само при добро поведение, ядат предимно сурови зеленчуци, удряни са с кухненски прибори пред биологичните деца, трябвало е да искат разрешение да се изкъпят и да се облекат. Подобно отношение към биологичните деца няма.

 

 

""

 

Сещу Марк и Мелиса Макгрегър са повдигнати две обвинения. В момента двойката е пусната под гаранция от 100 хиляди долара. А българските момичета на възраст 14 години с инициали Р. и К. са настанени в дом за деца, лишени от родителска грижа.

 

 

"Самите деца имат, назначен попечител от щата Мисури, т.е. – човек, който се грижи пряко за техните права и интереси", каза консулът ни в Чикаго Иван Анчев. Той се срещна с тях и кажа, че децата са спокойни и се чувстват добре. 

 

 

 

Близначките са осиновени през 2012-та година на 7-годишна възраст.

 

"Специално в САЩ се осъществяват не 4 посещения в рамките на 2 години на всеки 6 месеца, а пет първото е две седмици след пристигането и после на 6 месеца и подробен доклад се изпраща". При тези проверки двете близначки от Мисури показват, че са привързани към семейство Макгрегър и се чувстват добре. Според Милена Кузева това е напълно нормална детска реакция:

 

 

"За отношенията между тези деца и осиновителите е потенциално може да бъде проблем във всяко едно семейство, независимо дали са осиновители и биологични деца. Има случаи на малтретиране, но за тези деца те остават най-добрите родители, това са единствените родители".

 

 

В хода на разследването става ясно още, че срещу двойката Макрегър има разследване в друг щат по подозрения за насилие срещу биологичните им деца.

 

 

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции