<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38783" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицията пу...

Американски гранични полицаи се гаврят с мигранти във Фейсбук група (видео)

03 Юли 2019
0 5566

Разследват тайната Фейсбук група на гранични полицаи  в САЩ, публикували расистки и сексистки шеги, снимки с насилие и дори смърт на мигранти, пише BBC

 

 

МИГРАНТИ ПИЯТ ВОДА ОТ ТОАЛЕТНАТА И СА СЕКСУАЛНО НАСИЛВАНИ В ЦЕНТРОВЕТЕ В ТЕКСАС (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

Затворената група обединявала около 9 500 членове, включително бивши и настоящи гранични служители.

 

 

""

 

 

Групата, наречена "Аз съм 10-15" (I'm 10-15), използва кода (10-15) на граничната служба за "чужденци в ареста".  Групата не е публично достъпна във Фейсбук.

 

 

Разследването трябва да установи  всички детайли, свързани със случая, както и кои са инициаторите и хората с водеща роля в нея.

 

 

""

 

 

Ръководителят на граничния контрол определи публикациите в групата като "напълно неуместни". "Всеки служител, хванат да нарушава стандартите ни за поведение, ще бъде подведен под отговорност", закани се Карла Провост.

 

 

Членовете на групата се подиграли и на членовете на Конгреса от демократическата партия Александрия Окасио-Кортес и Вероника Ескобар, които са от латиноамерикански произход. Те посетиха центровете за задържане на мигранти в Тексас понеделник. 

 

 

Окасио-Кортез заяви, че постовете в групата не я изненадват и че те са "показателни" за това, което е видяла при посещението си в центъра. 

 

 

Източник: BBC

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции