<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75506" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Всеки девети ...

Ангел Кунчев: Затягане на мерките у нас ще има възможно най-късно и най-меко (видео)

13 Октомври 2020
0 2706

“Ситуацията в Европа е интересна. Има две големи огнища на сериозно увеличение. Едното е в Западна Европа, а другото е с още по-голяма заболеваемост – в Чехия, Словакия, Украйна, Полша. Ние сме някъде по средата”, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова тв.

Всеки девети с Cоvid-19 в болниците в България е починал

“Винаги, когато правим сравнение на данните, бих препоръчал да се ползват седмични данни. Разбира се, дали с натрупване от събота и неделя, защото очевидно по-малките болници малко закъсняват с изнасянето на информация и има такова натрупване от почивните дни или не, все едно – бройката е голяма”, заяви още той. И допълни:

“Тя е свързана пряко и с това колко хора са заразени, колко влизат в болница. Виждате, че и там ръстът е значителен. Имаме вече над 1200 настанени в болнични отделения и над 65 в интензивни сектори”. 

Рязко покачване на случаите на Covid-19 у нас, рекорден брой починали за денонощие

Почти всички страни в Европа затягат мерките. Ние ще го направим възможно най-късно и възможно най-меко с оглед на това да не пречим на нормалния живот на хората. Но, за да стане това, трябва да спазваме мерките, които са разпоредени до момента. Нещо, което, поне по мое впечатление, не е така.”

Видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции