<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37209" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Антикорупционната комисия и преди е работила в услуга на министър Порожанов

10 Май 2019
0 464

Антикорупционната комисия не за първи път работи в услуга на земеделския министър Румен Порожанов, пише Offnews.

 

 

""

 

 

Още през май 2018 г. комисията "смачкала" сигнал за корупция срещу Порожанов, като вместо да извърши проверка на изнесените в него данни, го третира като сигнал за конфликт на интереси, какъвто, естествено, не открива. В сигнала се твърдяло, че през 2017 г. синът на министър Порожанов е предлагал консултански услуги, които гарантирали пълно получаване на субсидии и избягване на извършването на проверки.

 

 

АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ Е ТРИЛА ДАННИ В ДЕКЛАРАЦИЯТА НА МИНИСТЪР ПОРОЖАНОВ

 

 

По-рано днес стана ясно, че Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) е подправила имуществената декларация на министър Порожанов. В публикуваната на сайта на Комисията декларация на Порожанов липсва информация за придобити от съпругата на министъра апартаменти и земеделска земя. В същото време обаче в хартиено копие от декларацията, която Порожанов е подал, тези обстоятелства фигурират. Този казус подлага под съмнение цялата система за публичност на имуществото на високопоставени държавни служители, за която КПКОНПИ отговаря.

 

 

ЗЕМЕДЕЛСКИЯТ МИНИСТЪР Е ГОТОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА, АКО ПРЕМИЕРЪТ Я ПОИСКА

 

 

По същия начин беше потулен и сигналът срещу финансовия министър Владислав Горанов, който живее безвъзмездно в луксозен апартамент на кръстника си. Комисията на Пламен Георгиев му направи проверка за конфликт за интереси, а не за корупция и злупотреба с власт.

 

 

Източник: Offnews

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции