<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73605" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Убийство на м...

Арестуваха нигериец за снимки на порно филм в гора, смятана за свещена

16 Септември 2020
0 1174

Арестуван е режисьор, за който се твърди, че е записал порно филм в свещената земя Осун Осогбо в Западна Нигерия, пише ВВС.

Свещената гора, дом на Осун, йорубската богиня на плодородието, е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Полицията съобщи, че мъжът на име Тобилоба Джолаошо, известен като King Tblak HOC, е бил арестуван за предполагаемо записване на секс филм в гората.

Арестуваха нигериец за снимки на порно филм в гора, смятана за свещена

Нито той, нито адвокатът му са коментирали случката до момента.

Джолаошо е популярен продуцент на порно филми с огромно количество последователи.

Говорителят на полицията Опалола Йемиси заяви, че продуцентът ще се яви в съда след разследване, тъй като поведението му “може да наруши обществения мир”.

През 2013 г. ЮНЕСКО определи свещената гора Осун Осогбо като „една от последните останки от първична висока гора в южна Нигерия“ и „като обиталище на богинята на плодородието Осун, част от пантеона на боговете на хората Йоруба”.

Според митологията на йоруба, богинята Осун е била една от многото съпруги на Санго, могъщо божество във фолклора.

Арестуваха нигериец за снимки на порно филм в гора, смятана за свещена

Всяка година хиляди хора присъстват на фестивала Осун Осогбо, традиционен празник, за който се смята, че е на над 600 години.

Двуседмичният фестивал се счита за най-голямото ежегодно традиционно религиозно събитие на народа Йоруба и привлича хиляди поклонници и зрители както от Нигерия, така и от останалия свят.

Поклонниците вярват, че свещената гора е едно от последните останали места, на които духовете или „оришите“ се разкриват, за да ги благословят.

Фестивалът протича с изпълнения на хора, които танцуват, пеят, свирят на барабани и демонстрират сложни костюми в чест на богинята Осун.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции