<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82383" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сексуални на...

Арх. Здравков: 2 премахнати незаконни гаража освобождават 3 паркоместа (РЕПОРТАЖ)

25 Януари 2021
0 1953

Скъпи приятели, на много места в цялата страна сме виждали грозни гаражни клетки, тип контейнери, които дори често не се използват по предназначение. Оказва се, че по-голямата част от тях са напълно незаконни. Именно затова през последните седмици от Столична община започнаха поетапно тяхното премахване.

Свързахме се с главния архитект на Столична община Здравко Здравков, който обясни защо се налага премахването на тези обекти и какво предстои оттук нататък. Според него до момента за няколко седмици са премахнати 200 гаража и са издадени заповеди за повече от 1000. В интервю с нашата репортерка Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт той сподели, че голямата цел е постигане на една по-европейска визия на столицата. Премахването на една гаражна клетка струва около 1400 лева. Проблемът е, че голяма част от собствениците на такива гаражи са неизвестни и единственият начин да се разбере кои са, е те сами да подадат жалба срещу премахването на клетките им. Това обаче до момента се е случило само с 2 от премахнатите гаражи.

Интересен е примерът със собственици на терени, на чиято земя са построени незаконни гаражи. След заповедта от архитекта обаче собствениците на такъв терен са започнали сами да премахват незаконните съоражения.

Ние ще проследим какво ще се случи с останлите незаконни постройки в София, а вие сигнализирайте само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции