<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37267" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Путин отбеля...

Афганистанска защитничка на правата на жените е застреляна в Кабул (видео)

13 Май 2019
0 3331

Журналиска и политически съветник в Афганистан, която е била защитник на женските права в страната, е била застреляна посред бял ден, само няколко дни след като каза, че вярва, че животът ѝ е в опасност, съобщава The Independent.

 

Мена Мангал е била застреляна в събота сутрин на обществено място, докато е пътувала към работата си в столицата Кабул.

 

""

Майката на убитата правозащитничка

 

"Тази жена вече сподели, че животът ѝ е в опасност. Защо не се взеха мерки? Нуждаем се от отговори! ”, заяви Важма Фрог, афганистански адвокат по правата на човека и защитник на правата на жените. Фрог каза, че г-жа Мангал наскоро е написала във Facebook, че се страхува за живота си и получава заплахи.

 

„Защо е толкова лесно в това общество (за мъжете) да продължават да убиват жени, с които не са съгласни?“

 

Мангал е високо ценен бивш журналист, която е работила в Tolo TV, най-голямата частна телевизия в Афганистан. Наред с кариерата си като журналист, Мангал беше страстен защитник на правата на жените, като се застъпваше за достъпа им до образование и работа.

 

 

""


 

Говорителят на вътрешното министерство Насрат Рахими заяви, че един или повече нападатели са избягали от мястото на събитието, но никой не е поел отговорност за убийството, като полицията твърди, че все още не е ясно дали то е било терористична атака или нападение. Длъжностни лица заявиха, че сега предстои да разследват специални полицейски сили.

 

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции