<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40915" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

БАБХ с нов шеф: Дамян Илиев бе тихо сменен от проф. Паскал Желязков

24 Септември 2019
0 1315

Проф. д-р Паскал Желязков е новият изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните. Без никакво предизвестие, от БАБХ съобщиха, че вече имат нов изпълнителен директор на мястото на Дамян Илиев. 

 

 

Досегашният директор на БАБХ събра много черни точки през годините. Първо – заради начина, по който агенцията реагира при кризата с чумата по дребните преживни животни. После се оказа, че БАБХ е умъртвила над 100 екзотични птици без доказателство за зараза. Чумата по свинете обаче бе това, което предизвика преди време земеделската министърка Десислава Танева да обяви, че в БАБХ ще има кадрови промени след като премине кризата.

 

 

БАБХ с нов шеф: Дамян Илиев бе тихо сменен от проф. Паскал Желязков

 

 

ДА БЕШЕ МОР, ДА БЕШЕ ЧУМА, А ТО… БАБХ

 

 

Междувременно разследващата журналистка Генка Шикерова публикува неизлъчения си в Нова телевизия филм “Война на трупове”, в който се разказва за злоупотреби при поръчките на агенцията за унищожаване на труповете на умъртвените заразни животни. 

 

 

 

 

 

 

След репортажа прокуратурата започна проверка по случая. 

 

ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА БАБХ ЗАРАДИ СКАНДАЛНИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ, РАЗКРИТИ ОТ ГЕНКА ШИКЕРОВА

 

 

БАБХ с нов шеф: Дамян Илиев бе тихо сменен от проф. Паскал Желязков

 

 

Проф. Паскал Желязков до момента е директор на Национален диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт “Проф. Д-р Г. Павлов”, съобщават още от БАБХ. Той има дългогодишен опит като ръководител на структури с научноизследователска, диагностична и аналитична дейност. Бил е началник отдел в Център за оценка на риска, директор на Национална научноизследователска станция по ловно стопанство, биология и болести по дивеча, както и зам.-генерален директор в Национална ветеринарномедицинска служба.

 

 

Паскал Желязков е бил кандидат за депутат, издигнат от БСП на парламентарните избори през 2017 г.

 

 

Източник: БАБХClubZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции