<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85676" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Почина прези...

Москва излезе с реакция на коментарите на Байдън, че Путин е “убиец” и “ще си плати” (видео)

18 Март 2021
0 3186

Руското външно министерство извика посланика си в Съединените щати за консултации в Москва, предаде bTV. Реакцията е вследствие на изявления на Джо Байдън по адрес на Владимир Путин.

Американският президент заяви в интервю за Ей Би Си, че Русия се е опитала да повлияе на изборите в САЩ през ноември и ако е така, Путин ще си плати цената.

Джо Байдън обяви, че смята Путин за “убиец” и че скоро ще си плати за намесата в изборите в САЩ (видео)

Освен това, Байдън отговори с „Да“ на въпрос на водещия дали смята руския президент за убиец.

Москва излезе с реакция на коментарите на Байдън, че  Путин е &#8220;убиец&#8221; и &#8220;ще си плати&#8221; (видео)

В изявление на руското Външно министерство се казва, че посланик Анатолий Антонов е извикан в Москва, за да обсъди бъдещето на отношенията на Русия със САЩ. Този ход е предназначен да гарантира, че двустранните връзки няма да се влошат непоправимо, се казва в изявлението.

„Основното за нас е да определим начините, по които трудните руско-американски отношения, които Вашингтон доведе до задънена улица през последните години, могат да бъдат коригирани“, каза говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. „Ние имаме интерес да предотвратим необратимото влошаване на отношенията, ако американците осъзнават рисковете, които това носи.“

Председателят на руската Дума – Вячеслав Володин определи изявлението на американския президент като атака срещу страната.

Източници: Свободна Европа, bTV

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции