<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41137" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Банкси потвърди, че нов магазин в Лондон, продаващ стоките му, е негов

02 Октомври 2019
0 1259

Банкси потвърди, че той е човекът, който стои зад нов магазин, продаващ стоките му – и че трябвало да го отвори след правен спор, свързан с компания за поздравителни картички, пише Индипендънт.

 

Новият магазин, наречен Gross Domestic Product, се намира на мястото на бивш магазин за килими в Южен Лондон и ще продава гама от „непрактични и обидни“ стоки, създадени от художника.

 

КАРТИНА НА БАНКСИ ИЗНЕНАДВАЩО СЕ САМОУНИЩОЖИ ПО ВРЕМЕ НА ТЪРГ (ВИДЕО)

 

В изявление Банкси заяви, че мотивацията зад начинанието му на Чърч стрийт в Кройдън, е „вероятно най-малко поетичната причина да се направи някое изкуство“.

 

„Компания за поздравителни картички оспорва запазената марка, която държа за моето изкуство, и се опитва да поеме моето име, за да могат законно да продават фалшивите си стоки от Банкси“, оплака той. „Мисля, че те се занимават с това, защото смятат, че няма да се явя в съда, за да се защитя.“

Марк Стивънс, адвокат по изкуствата и основател на дружеството за авторско право на Design and Artists, посъветвал Банкси за това, което той определя като „откровено нелепо съдебно производство“.

 

НОВА ТВОРБА НА БАНКСИ ПИТА НА КАКВО СЕ РАДВАМЕ – СНЯГ ИЛИ МРЪСЕН ВЪЗДУХ? (ВИДЕО)

 

„Банкси е в затруднено положение, тъй като той не произвежда своя собствена гама от калпави стоки и законът е съвсем ясен – ако притежателят на търговската марка не използва марката, тя може да бъде прехвърлена на някой, който желае“, посочи той.

 

Като решение на въпроса, Стивънс предложил Бански да започне собствената си гама от стоки и да отвори магазин. 

 

 

 

Източник: Индипендънт

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции