<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30840" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бедствено положение е обявено в Смолян, река Черна преля

28 Юни 2018
0 5013

Община Смолян обявява бедствено положение. Река Черна е преляла и наводнила сградата на Пожарната, обществени сгради, складове, частни имоти, съобщават от Областна администрация. Свикан е Областният щаб за защита при бедствия и аварии. Няма информация за бедстващи хора. Чеперале също обявява бедствено положение заради дъждовете, съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов.

Падналият дъжд в района на Рожен и в смолянското село Арда е 67 л/кв. м за последното денонощие, информират от Метеорологичната станция-Рожен.

 

""

 

Близо 60 л/кв. м са валежите в Мугла и Триград, а в Смолян измереното количество е 46 литра на квадратен метър. Арда повиши нивото си край Рудозем, а река Черна в зоната на смолянския кв. Райково, според информация от Областната администрация.
 

Проливните валежи активизираха две свлачища, които вече са разчистени. На критичните участъци на обходния път за Мадан ще дежурят екипи с техника, за да се реагира в случай на ново активизиране на свлачищни процеси.

 

""

 

Селата Киселчово и Кремене са без ток след авария, предизвикана от паднало върху електропровод дърво.
 

В Чепеларе обстановката също е усложнена поради проливните дъждове и в момента се мобилизират доброволци и техника, като се изграждат диги по поречието на река Чая. В района на Пожарната в града тя е излязла от коритото си и е заляла главния път Смолян-Асеновград, съобщи кметът на общината Славка Чакърова. Тя призовава шофьорите да бъдат много внимателни при преминаване през града. Пълнят се чували с пясък, като техника на фирми карат инертни материали и се правят диги на критичните места. „По поречието на реката има доста гатери и дървен материал, в момента се премахват трупите и дървата за огрев и се прави всичко възможно да се овладее ситуацията“ , коментира Славка Чакърова.
 

Проблеми с изнесени пътища и разлив на реки има и на територията на община Рудозем. В момента е ограничено движението в едното платно и по пътя Рудозем-Смилян, заради пропадане.

 

Източник: Dariknews.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции