<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34606" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бивш антимафиот: Службите за сигурност у нас се използват като бухалки

29 Януари 2019
0 794

Службите за сигурност у нас продължават да се използват като бухалки. Това твърди бившият шеф на ГДБОП Тихомир Стойчев.

 

 

 

 

Бившият антимафиот коментира, че няма достатъчно данни за това дали синът на бизнесмена Миню Стайков – Стайко Стайков, е бил отвлечен.

 

 

"На Интерпол се дават лица за издирване, когато са изчерпани възможностите на националното издирване", каза Стойчев пред bTV, след като вчера издирваният от Интерпол Стайков-младши изненадващо се оказа приет в "Пирогов" с наранявания от побой. Той твърди, че е бил похитен и бит, но до момента разследващите нямат потвърждение на тази версия.

 

"Проговори

Виж ощеПроговоритаксиметровият шофьор, возил Стайко Стайков

 

"Всеки иска да се защити в подобна ситуация. Държавата не за първи път се е вторачила в тези хора. Лошото е, че властите и службите бяха използвани и продължават да се ползват като бухалки, виждате, че дори в районни управления, само че в бухалката понякога приватизира в единия край, вместо да отива към държавата. Разработките от 2008 г. бяха, за да наведат част от фирмите да си плащат на партиите на властта и това продължава през целия преход и досега", каза още той.

 

 

"Предполагам, че Стайко Стайков е влизал и излизал многократно от България. Напълно възможно е да е пострадал. Не знам дали е отвлечен, но може да е бил пребит. На тези, които не правят това, което властта иска от тях, им се случват неприятни неща. Всичко това отново прилича на опит за преразпределяне на собственост и на натиск върху богатите хора", коментира и бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов.

 

 

"Многократно сме били свидетели на хора, които са издирвани и си живеят спокойно. На затворници, които са на плажа", допълни той и даде пример с Митьо Очите и дори с Маргините, които навремето виждал край морето, докато ги търсели.

 

 

Радулов изрази съмнения за контрола, който се оказва на КПП-тата, защото многократно хора, за които се е твърдяло, че са в Гърция, изведнъж се оказват у нас. По думите му дупките в системата са големи.

 

 

"Нещо трябва да се направи, за да се спре корупцията и да се промени този модел на политика и управление. Дали ще се намерят ресурси в държавата, или ще продължим да си отглеждаме статуквото такова, каквото е? Тоест да продължаваме да наблюдаваме и да коментираме подобни случаи. По-скоро съм песимист и ще стане последното", добави Тихомир Стойчев.

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции