<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=18701" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бизнесменът Ветко Арабаджиев няма да върне японската вишна

11 Август 2015
0 3956

Бизнесменът Ветко Арабаджиев няма да върне на място японската вишна и останалите изкоренени дръвчета, които са символ на Японския хотел в София. Новината с изкоренените дръвчета гръмна в средата на миналия месец, като Столична община установи нередност и наложи глоба 50 000 лв. 

 

Горски разкрива незаконна сеч и го уволняват

Политически своеволия и незаконна сеч

Незаконна сеч в градски парк

 

Туристическият бос Ветко Арабаджиев обаче е на мнение, че не е извършил никакво нарушение с това, че на място на изкоренените дръвчета слага палми без да уведоми Общината. В официално разпространена до медиите позиция той обясни, че японската вишна е присадена под грижите на агроном в емблематичната вътрешна Японска градина към хотел "Маринела".

 

Разликата е, че преди вишната и останалите четири дървета са били на общинска територия, докато сега са в частната собственост на г-н Арабаджиев, обясни кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков, пише Mediapool. "Вие кажете как се нарича това нещо. Аз съм толерантен и не искам да давам квалификации", допълни Дреков. Той съобщи, че Ветко Арабаджиев оспорва административния акт за извършено нарушение в съда и смята, че той е неоснователен. 

 

Арабаджиев стана собственик на столичния хотел "Кемпински-Зографски", известен преди като Японския през лятото на 2014 г. Това стана факт чрез фирма "Виктория груп ВМ", официално собственост на сейшелска офшорка. Бизнесменът е сред най-големите хотелиери в страната, като има няколко големи обекта по нашето Черноморие, Пампорово и Пловдив.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции