<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37153" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бизнесмен поиска от Община Пловдив 15 млн. лв. за парка в "Кършияка"

08 Май 2019
0 709

Близо 15 млн лева за 16-те декара парк "Кършияка" поиска от Община Пловдив собственикът на парцела Байрам Солак, съобщава Dir.bg.

 

 

Кметът на Пловдив Иван Тотев уточни, че предложението на бизнесмена вероятно ще бъде внесено в Общинския съвет за обсъждане, но беше скептичен, че някой от съветниците ще го подкрепи.

 

 

""

 

 

Общината вече е заявила категорично, че няма да допусне на това място да бъде изграден паркинг, припомни Тотев. Експертният съвет преди около две седмици отчете желанието на гражданите на база на предоставена подписка и взе решение теренът да бъде определен за зелена територия в новия устройствен план на града, подчерта кметът.

 

ШЕФЪТ НА ОНКОДИСПАНСЕРА В ПЛОВДИВ ПОДАДЕ ОСТАВКА, КМЕТЪТ ТОТЕВ СЕ РАЗПЛАКА

 

От месеци не стихват и протестите на гражданите, които не искат парка да бъде застроен. С искането им се ангажира и премиерът Бойко Борисов, който обеща паркът да остане зелена площ.

 

 

""

 

 

След постъпилата жалба в Административен съд – Пловдив от страна на фирмата срещу отказа на Общината, единственият възможен път за решение на казуса е да стартират съдебни дела.

 

"Отказахме теренът да бъде ползван и като временен паркинг, за което инвеститорът е пуснал жалба в Административния съд. На всеки трябва да му е ясно, че вече не е 1944-1945 година, собственикът има нотариален акт и има право да обжалва. Така, че тръгваме на дела", заяви още Иван Тотев.

 

Паркът от 16 декара беше в активите на смесеното дружество "Пълдин туринвест". Бизнесменът Георги Гергов го продаде на Байрям Солак, който е родом от асеновградското село Мулдава.

 

 

Изтоник: Dir.bg

 

 

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции