<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=62553" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бионсе дарява $6 млн. в помощ на хора с психични проблеми по време на пандемията

24 Април 2020
0 561

Бионсе обяви, че ще направи дарение от 6 милиона долара в помощ на психичното здраве и други инициативи по време на епидемията от коронавирус, предаде Guardian.

Певицата си партнира с фонда за подпомагане #startsmall на основателя на Twitter Джак Дорси, за да направи дарението на Националния алианс за психично здраве, Калифорнийския университет в Лос Анджелис и местните организации в общността, работещи за подобряване на психичното здраве.

В изявление на своя уебсайт, Бионсе заяви, че психическата тежест нараства за хората, които нямат достъп до основни нужди по време на кризата.

Бионсе дарява $6 млн. в помощ на хора с психични проблеми по време на пандемията

Тя също така подкрепи редица благотворителни организации, отговарящи на тези нужди, включително доставки на храна, вода, препарати за почистване, лекарства, маски за лице и предмети за лична хигиена.

Тя започна своето изявление с думите: „Голяма част от цветнокожите общности страдат от пандемията от Covid-19. Много семейства живеят в бедни райони и в домове, които затрудняват социалното дистанциране. Общностите, на които вече липсваха средства за образование, здравеопазване и жилища, сега са изправени пред тревожни проценти на зараза и смърт. И тези общности нямат достъп до тестване и справедливо здравеопазване.”

Миналия уикенд тя даде подкрепа на афроамериканските общности по време на концерта „One World: Заедно у дома“. Тя каза, че те са “силно засегнати от тази криза… Този вирус убива чернокожите с тревожно висок процент тук, в Америка.”

Бионсе дарява $6 млн. в помощ на хора с психични проблеми по време на пандемията
Billboard

Дорси създаде #startsmall по-рано този месец, влагайки 1 млрд. долара от собствения си капитал от своята разплащателна компания Square във фонда – около 28% от личното му богатство. #startsmall е разпределила досега 8 милиона долара за различни каузи, без да включва дарението на Бионсе.

Дейността на фонда може да бъде проследена в публична електронна таблица.

Бионсе завърши изказването си с думите: „Това са безпрецедентни времена и ще са необходими нашите колективни усилия, за да направим промяна.“

Източник: Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции