<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=21629" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Благотворителен концерт за Ради, чиято история бе разказана в Господари на ефира

25 Април 2016
0 4808

Благотворителен концерт под надслов "Приятели в помощ на Ради" за набиране на средства за лечението на малкия Ради Василев от Велико Търново се организира на 27 април от 18:00 часа в Летен театър – Велико Търново, съобщава Times.bg.

 

БОРБАТА НА РАДИ ПРОДЪЛЖАВА!

 

Ради страда от мускулна дистрофия. Коварната болест е нелечима, но може да се облекчи и подобри състоянието на детето. Семейството на Ради получи преди време покана от израелската клиника "Биокорекция" за лечение, разпределено в курсове, при което състоянието на детето значително се подобри. С помощта на Господари на ефира, десетки зрители с милосърдни сърца се отзоваха на апел на родителите на Ради Василев и дариха средства за лечението му.

 

Благодарение на дарителската кампания, Ради премина през три курса на лечение и вече е развил двигателно определени групи мускули и може да извършва нови дейности и частично да се обслужва сам. За подобряване на състоянието на момчето и по-качествен живот, то трябва да премине пореден цикъл на лечение. Новият курс на лечение в клиниката в Израел струва 27 хиляди лева. Средствата трябва да се съберат до края на април, за да се стартира лечението.

 

"Изключително съм благодарна на всички българи, които се отзоваха на нашия зов за помощ", сподели Светла Цанева, майка на момченцето. Благодарение на израелските специалисти, Ради вече може да вдига шишето си с вода, да си смъква краченцата от леглото. Надяваме се, че сега през великденските празници ще стане чудо и ще успеем да съберем така нужната сума за нашето дете! За един родител е неописуема радостта да вижда, че детето му се подобрява, не крие сълзите си майката на болния Ради.  

 

В благотворителния концерт са потвърдили участие както звезди от голямата музикална сцена, така и местни изпълнители. Събитието е повод  да се обърнат към  българите с големи сърца и популярни личности от шоу- бизнеса и медиите като Пламен Богданов, участник в риалитито Биг Брадър, Лудия репортер Дани Петканов от "Часът на Милен Цветков" и др.

 

Изпълнителите от различни стилове и жанрове като звездата на Пайнер Галин, Тихомир Митов от "Гласът на България", школата за национални звезди "Нова музика" от Горна Оряховица, нашумялата поп изпълнителка Софи Бард, както и талантливите момичета, носителки на многобройни награди Християна Стайкова, Мариета Върбанова и Мая Стефанова от вокално студио "Елита", са приели каузата присърце и ще се включат без хонорари и никакви средства за разходи по изявите си.

 

Банковата сметка за дарение на Ради е: ЦКБ АД клон Велико Търново, BIC: CECBBGSF,   
IBAN: BG61 CECB 9790 40B7 4326 00, Радослав Борисов Борисов

 

Ако искате да помогнете на Ради, можете да го направите като изпратите sms на 17 777 с текст: DMS RADI

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции