<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56489" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Божков е търсил съдействие от руснаци за освобождаването си от ареста в ОАЕ

13 Февруари 2020
0 161

Бизнесменът Васил Божков, който от две седмици е задържан в Абу Даби, е направил постъпки пред чужда държава да бъде пуснат от ареста незабавно, пише БНТ.

 

 

Източници, близки до разследването на престъпната група на Божков, разполагат с оперативна информация, че в Абу Даби са пристигнали руски граждани, които са се застъпили пред местните власти за пускането на Васил Божков от ареста.

 

 

Медии от емирствата съобщават, че в понеделник негово височество шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, вицепрезидент и министър-председател на Дубай, се е срещнал със Сергей Наришкин, който ръководи военното разузнаване на Руската федерация. Наришкин е имал срещи и с ген.-майор Талал Хамид бел Хул ал Фаласи, който е генерален директор на отдел държавна сигурност.

 

 

ВАСИЛ БОЖКОВ Е БИЛ ЗАДЪРЖАН В ОБЕДИНЕНИТЕ АРАБСКИ ЕМИРСТВА (ВИДЕО)

 

 

Соченият за най-богат българин е обвиняем за ръководене на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице и подбудителство към престъпление по служба. Обвиненията срещу него бяха повдигнати на 29 януари. Още тогава обаче Божков беше извън България.

 

 

ВАСИЛ БОЖКОВ ВЕЧЕ СЕ РАЗСЛЕДВА И ЗА УБИЙСТВА, ИЗНАСИЛВАНИЯ И ПРИНУДИ

 

 

Няколко дни по-късно от прокуратурата съобщиха, че вече разследват бизнесмена и за убийства, принуди и изнасилвания, както и за участие в организирана престъпна група, действала в страната от 2012 г. досега.

 

 

Божков е търсил съдействие от руснаци за освобождаването си от ареста в ОАЕ

 

 

Според оперативна информация на нашите служби, преди тези срещи граждани на Руската федерация са посетили Васил Божков, в следствие на което Нарижкин вероятно е повдигнал въпроса за задържането на българския бизнесмен пред своите домакини.

 

 

EFBET ОБЕЩАВА НА “ЛЕВСКИ” 8,5 МЛН. ЛВ., АКО БОЖКОВ НЕ Е СОБСТВЕНИК

 

 

 

Източник: БНТ

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции