<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23454" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ДПС издига св...

Бомбена експлозия в Ню Йорк, 29 са ранени (ВИДЕО)

18 Септември 2016
0 9916

Експлозия разтърси снощи квартал “Челси” в нюйоркския район Манхатън, като рани най-малко 29 души, заявиха властите. Те добавиха, че разследват взрива като криминално деяние, засега няма връзка с някаква терористична организация, предаде Ройтерс, информацията е цитирана и от Дарик.

 

КОЛКО БЪРЗО РЕАГИРАТ БЪЛГАРСКИТЕ СЛУЖБИ ПРИ СИГНАЛ ЗА БОМБА?

 

В официалните изявления на властите и полицията на града засега се говори единствено за умишлена експлозия с неустановен произход.

 

Пожелал анонимност източник от правоохранителните органи обаче заяви, че експлозията е дошла от сандъче за инструменти, поставено пред жилищна сграда за незрящи хора, отбелязва АП.

 

Кметът Бил де Блазио каза, че първоначалните данни сочат умисъл при взрива. Той посочи, че мястото на експлозията, на важна пътна артерия в квартала, който се намира в един от най-оживените райони на Ню Йорк, се разглежда като местопрестъпление.

 

Де Блазио обаче заяви, че няма данни за “достоверна и конкретна заплаха” за града. “Не виждаме връзка с тероризъм”, каза още той и допълни:

 

“Твърде рано е да определим каква е причината за случилото се. Смятаме, че е умишлено. В ход е цялостно разследване.”

https://twitter.com/nnehajainn/status/777307881104371713/video/1

 

Челси е един от най-известните райони на Манхатън. През уикенда всички барове и ресторанти там са препълнени с посетители, отбелязва Би Би Си. Взривът в Ню Йорк идва броени дни преди сесията на ООН там. В града вече са пристигнали много световни лидери. Малко по-рано в съботния ден благотворителен маратон в Ню Джърси беше отменен след избухването на самоделна бомба, също поставена в кофа за отпадъци край трасето на състезанието. За щастие, никой не беше ранен при взрива.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции