<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86584" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България и ощ...

Борисов критикува Радев: Ако изборите бяха с 1 седмица по-късно, щеше да е по-спокойно (видео)

02 Април 2021
0 2819

Бойко Борисов отговори на призива на Румен Радев за постигане на висока избирателна активност на парламентарните избори с критика към държавния глава, че е насрочил вота на 4 април, а не „седмица по-късно“.

„Ако имахме държавен глава в момента, не кандидат за президент, не кандидат за лидер на една партия, ако изборите бяха с 1 седмица само по-нататък… Пикът на вълната вече е надолу, ваксинираните стават повече от заразените (б.а. – на ден), оздравелите настигат броя на заразените. Щеше да е много по-спокойно, нямаше да се налага в такава екстремна ситуация да подготвяме машинното гласуване, да подготвяме всички мерки и всички тези решения, които взехме днес (б.а. – поръчката за допълнителни ваксини)“, каза Борисов.

Борисов критикува Радев: Ако изборите бяха с 1 седмица по-късно, щеше да е по-спокойно (видео)

Вчера Радев призова българските граждани да не „оставят съдбата на родината, своята и тази на близките си хора на произвола на чуждия избор“ и да гласуват, защото „приключва един мандат на скандали, протести и икономическа криза“.

Румен Радев призова към масово гласуване в неделя в извънредно обръщение към нацията (видео)

Премиерът му отвърна във включване на живо във Facebook, при което обяви, че България ще получи допълнително 1,25 млн. ваксини от Pfizer/BioNTech през месеците април, май и юни. Той традиционно благодари на колегите си и “приятели” като Себастиан Курц.

На финала на обръщението си премиерът честити раждането на внука на председателя на НОЩ и директор на ВМА ген. Мутафчийски.

Борисов критикува Радев: Ако изборите бяха с 1 седмица по-късно, щеше да е по-спокойно (видео)
Снимка: БулФото

Припомняме, че подаването на заявления за гласуване от страна на карантинираните заради Covid или контакт със заразен изтече на 31 март, а хиляди хора, поставени в изолация след това, няма да могат да гласуват.

Видео: FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции