<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86908" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо Слави Тр...

Борисов: “Колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да поеме отговорност” (видео)

07 Април 2021
0 12336

“Колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност”, обяви премиерът Бойко Борисов в първото заседание на Министерски съвет след края на изборите.

“За това най-колегиално го моля, да започнат да си правят състава на правителството, кой ще е председател на парламента, на комисиите, министри, зам.-министри. Да не дезертират и да не се оправдават, че не им достигат гласове, ще имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят, искам стабилна държава”, каза още Борисов.

В началото на заседанието премиерът поздрави министрите от кабинета си с “Честита победа” и отбеляза, че тя е петата поред на парламентарни избори и “четиринайста общо”.

Борисов: &#8220;Колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да поеме отговорност&#8221; (видео)

“Ако няма решение, новите избори не са решение, всички говорихте за ВНС, за мажоритарни избори – събира се НС и гласуваме свикване за ВНС. Нека президентът Радев – неговият проект за Конституция, не нашият, да внесе, да реши, свикваме Велико народно събрание и решаваме всички проблеми. Защото там половината са мажоритарни гласове и почваме на чисто. Това са варианти, които политиците трябва да разгледат, а не чрез протести”, каза още председателят на ГЕРБ.

“Вместо да се караме, влизаме приемаме в парламента, приемаме проекта за конституция на Румен Радев и отиваме на избори за Велико Народно събрание. Тогава има смисъл да се правят избори, иначе ГЕРБ го махаме от общия резултат и пак същите трябва да направят правителство”, заключи Борисов.

Източник: FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции