<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81186" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съветници на ...

Борисов на брифинга на Щаба: “И аз мога да кажа, че Радев е ортак с Черепа!” (видео)

07 Януари 2021
0 2175

“Подготвяме се за избори на 28 март”, обяви премиерът Бойко Борисов днес, след като изненадващо се появи на редовния брифинг за Covid-19. Той отговори на редица нападки към него от страна на Румен Радев, направени през последните дни.

Според Борисов е нечистоплътно от страна на президента да иска от медицинските специалисти да му дадат точна прогноза за развитието на епидемията към 28 март.

„Дори за времето не може да се даде каква ще е прогнозата на 28 март: сняг, слънце, дъжд, април месец ще е друго, май друго времето. Май месец може и на открито да се направят секции На 28 март може да има бури, виелици – всичко“, допълни Борисов.

Борисов на брифинга на Щаба: &#8220;И аз мога да кажа, че Радев е ортак с Черепа!&#8221; (видео)

“На 7 декември 2020 г. Радев определя дата за избори 28 март. Същото нещо в „Седмицата“ на Дарик на 19 декември го повтаря. Към 7 декември 2020 г. имаме в болниците 7000 души, към 19 декември имаме 6535 души, днес имаме 4262. Броят в интензивните тогава са били на 7 декември 516, на 19 декември 536, днес са 379. Броят на починалите 68 на 7 декември, 157 на 19 декември, 59 днес. Кой диктува на президента датата 28 март и кой сега му казва, виждайки социологическите агенции: червени, пембени, сини, че ГЕРБ е първа политическа сила към момента, не казвам, че това ще е на изборите, в желание да ги продължава или да ги отлага? Не знам”, каза министър-председателят.

Радев се заяде с премиера: Логично е партията на Пеевски да подкрепи Борисов, те са ортаци в бизнеса и политиката (видео)

Борисов на брифинга на Щаба: &#8220;И аз мога да кажа, че Радев е ортак с Черепа!&#8221; (видео)

„Бях упрекнат в орташка връзка с Пеевски. Когато се отчаят, вадят тази тема. И аз мога да кажа, че Радев е ортак с Черепа”, посочи още Бойко Борисов.

И добави: “ДПС си е партия, която си има почетен председател и председател. Етническата карта е нещо, с което не трябва да се играе. Особено едновременно с ДПС и Ердоган заедно. ДПС си подкрепи Румен Радев за първия мандат. Искат ми оставката, блокират кворума. Какво общо имаме с ДПС?”, попита Борисов.

По думите му, на изборите на места битката ще е именно ДПС-ГЕРБ.

“Считам, че да ни вика на консултации, е за да си измие ръцете с нас. Ние се подготвяме за март. Минаха избори във Франция, Румъния, ползваме техните протоколи. Няма да откриваме топлата вода”, заяви още Борисов и нареди на здравните власти да изпратят запитване до големите здравни институти за  прогноза как ще се развива пандемията към март месец.

Премиерът изрази надежда скоро и бързо да бъдат ваксинирани голям брой хора. Той подчерта, че в България ще  пристигне и ваксината на Moderna, която беше одобрена от Европейската агенция по лекарства.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции