<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76681" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хора от риско...

Борисов на онлайн заседание с министрите: “Спазвайте карантината, ние не сме богопомазани като Радев!” (видео)

28 Октомври 2020
0 4293

„Спазвайте карантината, ние не сме богопомазани като президента Радев, на когото нашите служби дадоха 1 ден карантина, сякаш е извънземен. Затова се разделихме и с шефа на РЗИ”. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на онлайн заседание на Министерския съвет в сряда.

Той публикува и видео в профила си във Фейсбук.

„Очаквам след като ВВС пламна и целият команден състав е по болниците, сега и Сухопътните войски да бъдат „приземени” с тези глупости, които правят. Но това е разликата между Европа и България. Законът е само за тези, които не харесваш. Иначе можеш да си го погазваш, когато искаш от високата позиция. Затова в Брюксел говорят за борба с корупцията по високите етажи – за тези, които се имат за недосегаеми”, продължи премиерът.

Наръси ли Борисов избирателите с КОВИД при обиколките си без маска? (видео)

Борисов коментира, че спрямо всеки, нарушил карантината, се образува досъдебно производство. А вътрешният министър добави, че в момента у нас има над 3100 подобни производства.

Борисов на онлайн заседание с министрите: &#8220;Спазвайте карантината, ние не сме богопомазани като Радев!&#8221; (видео)

„Държавният глава се разхожда с разрешение на военния министър по всички гарнизони в нарушение на всички правила”, коментира Борисов.

Премиерът Бойко Борисов е с положителен тест за Covid-19

Самият министър на отбраната Красимир Каракачанов веднага отговори, че не може да забрани на държавния глава да посещава военни зони. „Няма как да го изгониш”, заяви Каракачанов.   

„Аз не наруших карантината си и промених всички планирани публични прояви. Хората не могат да бъдат делени спрямо поста, който заемат. Това е върховенството на закона”, коментира още Борисов.

Премиерът коментира и проектобюджета за следващата година като категорично заяви, че той не е предизобрен. „Това е следизборен бюджет, за да може да има хора, които да продължат да работят и да живеят в България”, каза Борисов. И припомни, че допреди няколко месеца правителството е било обвинявано, че не дава пари на хората, а сега отново получава критики.

„Изработихме програми, намерихме средства през европейските програми, през компенсаторни механизми и по всички възможни начини, включително и с данъчни отстъпки. Във всички системи добавихме повече пари, за да може да преодолеем тази ужасяваща пандемия. И сега ни обвиняват, че правим предизборен бюджет… С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди за АЕЦ „Белене”, фалита на КТБ, за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява?”, попита Борисов.

„Демокрацията е много хубаво нещо. Коя партия ще изпълнява бюджета, зависи от българския народ”, завърши обръщението си премиерът.

Източник и видео: Фейсбук – Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Adrian Ndre

    28 Октомври 2020

    Ти ли говориш за кого е закона бе мършооо хахахахахахахахахахаха, не оставка, смърт за тебе боклук мръсен

Реакции