<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87833" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Борисов поднесе обрат с пост във Facebook: “Не, няма да се кандидатирам за президент!”

21 Април 2021
0 3922

Премиерът в оставка Бойко Борисов първо обяви, че ще влезе в битката за президент, ако се стигне до служебно правителство, а после отрече информацията. 

“Не, няма да се кандидатирам за президент!”, написа той минути след изказването си пред медиите при изписването си от болницата.

Борисов поднесе обрат с пост във Facebook: &#8220;Не, няма да се кандидатирам за президент!&#8221;

Първоначално той отговори на въпрос дали би се включил в такава “борба”: “Естествено. Като отиде служебното правителство, да. Народът ме посочи на първо място и каза, че иска да продължим като първа политическа сила”, каза Борисов, но не даде подробности.

Бойко Борисов: Влизам в президентската битка, ако има служебно правителство (видео)

В нов пост във Facebook Борисов категорично отрече новината, която сам малко по-рано произведе, като обясни, че:

“Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх. Задкулисните договорки вече прозират зад необяснимите монолитни гласувания в парламента. Омразата, която днес ги обединява, обаче върши работа за кратко. След това е необходимо да покажат своя капацитет. Ние, за разлика от хората на задкулисието, ще проведем официални разговори за подкрепа на предложеното от нас правителство. Преговорният ни екип ще действа конструктивно, защото успехът на изборите и огромното доверие, което ни беше гласувано на вота, ни задължава да бъдем максимално отговорни към държавата”, уточни екс-премиерът.

Във видеото по-горе можете да си припомните отговорът на Борисов на въпроса на журналисти, ще се включи ли в кандидат-президентската надпревара.

Видео: FB/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции