<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38907" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Борисов се срещна с футболните босове, обещаха му феърплей

08 Юли 2019
0 979

Днес се състоя срещата по инициатива на премиера Бойко Борисов в кабинета му с тримата най-влиятелни собственици на клубове у нас – Васил Божков ("Левски"), Гриша Ганчев ("ЦСКА-София") и Георги Домусчиев, съсобственик на "Лудогорец". На нея присъстваха още главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов, пише Сега.

 

СЛЕД СКАНДАЛА С ТВ ПРАВАТА, БОЙКО БОРИСОВ СЪБИРА ГОЛЕМИТЕ ФУТБОЛНИ БОСОВЕ

 

Разговорът бе поискан от министър-председателя преди началото на новото първенство в Първа лига в петък. Повод бяха скандалите от последните месеци – със съдийството, с подложените на детектор на лъжата и изгонени след това от "Черно море" петима футболисти, със заканите на "ЦСКА-София", че няма да подпише договора за тв правата и други.

 

"Стиснахме си ръцете за феърплей. Разбрахме се да не се притискат съдиите". С тези думи президентът на БФС Борислав Михайлов обобщи резултата от срещата.

 

Специално за съдийството той заяви: "Чувал съм и аз, че има някакъв натиск върху съдиите. Живеем в една и съща държава, нали така? Но съм си дал телефона на всички. А никой не ми е звънял за нищо."

 

Това изказване на Михайлов е изненадващо, като се има предвид, че още през март 2018 г. Михайлов бе заявил, че ще сезира и премиера, и главния прокурор за натиск и обаждания към рефери, както и за заплахи срещу тогавашния шеф на футболните съдии Петър Петров.

 

"Договорихме се. Дано да е за последен път и да има феърплей. Разбрахме се да не се купуват мачове, да не се купуват съдии, да не се пробиват отбори и тъй нататък, и тъй нататък. Да има пълен феърплей и да победи най-добрият", каза на излизане Гриша Ганчев.

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции