<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37088" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как световни...

Борисов смята, че папата го е благословил да строи магистрали (видео и снимки)

07 Май 2019
0 6807

Призивът на папа Франциск за мир на Балканите всъщност е бил благословия да се строят магистрали. Така премиерът Бойко Борисов интерпретира думите на Негово Светейшество за поддържане на мира и доброто, съобщава Mediapool.bg.

 

 

Тази сутрин папата замина за Северна Македония, а лично премиерът Бойко Борисов го изпрати на летището в София. "Продължавайте да изграждате мир, сейте добро. Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате добри отношения със съседните страни, да изграждате мир, мостове", каза още Негово Светейшество.

 

 

""

 

 

Според Борисов обаче папата е казал: "Продължавайте да правите мостове, магистрали на Балканите, защото това е изключително важно. Аз ви благославям". Премиерът смята, че тези думи на папата показват колко важна и за света е темата за Западните Балкани.

 

 

БОЙКО БОРИСОВ И НЕГОВИЯТ ПАПА ФРАНСИС 

 

 

Премиерът благодари на папа Франциск за това, че посети страната ни и подчерта, че България ще продължава да работи за мир в региона. "Добрият съсед е повече от роднина", заяви още Борисов.  

 

 

""

 

 

На въпрос как ще коментира призивът на Франциск за милосърдие към мигрантите, премиерът отговори, че българите винаги са били такива векове наред. „Много ясно съм разграничавал хората, които бягат от войните и икономическите емигранти, но тези войни ги прави ние, в съюзите, които сме", каза премиерът. Борисов добави, че бягащите от война ще бъдат върнати в страните им, когато в тях има мир. 

 

 

КАКВО СИ КАЗАХА БОЙКО БОРИСОВ И ПАПА ФРАНЦИСК?

 

"Господ е назначил и папата, и патриарха", каза още Бойко Борисов. Той беше попитан и за отказа на Светия синод Българската православна църква да участва в общо богослужение или обща молитва с главата на Римокатолическата църква. "Аз в божиите работи не се бъркам. Господ е назначил и папата, и патриарха. Така е преценил, така е сторил", каза премиерът. ,
 

 

Източник: Mediapool.bg.

Видео: НОВА ТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции