<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=62199" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бразилският президент кашля многократно по време на протест срещу карантината (видео)

21 Април 2020
0 1178

Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро поиска вчера прекратяване на карантината заради коронавируса. В речта си обаче, по време на протест, той многократно кашляше и това не остана незабелязно от обществеността, пише Daily Mail.

Говорейки пред привържениците си, Болсонаро заяви, че се надява мерките, които голяма част от страната е наложила против волята му, ще приключат тази седмица – въпреки че пикът на епидемията може все още да не е настъпил.

Бразилският президент кашля многократно по време на протест срещу карантината (видео)

Държавният глава омаловажи вируса като „малка настинка“ и предупреди за големи щети за икономиката на Бразилия. Много регионални лидери обаче го игнорираха и наложиха собствени карантинни мерки.

65-годишният Болсонаро също се сблъска със собствените си здравни служители, като уволни популярния си здравен министър миналата седмица, след като двама спориха относно мерките за социално дистанциране.

Президентът на Бразилия не иска социална дистанция, а работещи хора

В петък той постави под съмнение официалния брой жертвите в Сао Пауло, където е най-голямото огнище на Covid-19 в страна. Президентът обвини управителя на щата в манипулиране на числата за политически цели.

Междувременно държавният здравен секретар на Рио де Жанейро Едмар Сантос каза, че пикът на епидемията ще настъпи в Рио през май месец. Сантос по-рано беше диагностициран с Covid-19.

Бразилският президент кашля многократно по време на протест срещу карантината (видео)
Едмар Сантос

В Бразилия има повече случаи на вируса от всички други страни в Латинска Америка. В неделя потвърдените случаи нараснаха до 38 654 с 2462 смъртни случая.

Бразилският президент заяви, че няма да почувства нищо, ако се зарази с коронавирус

Жаир Болсонаро е скептичен по отношение на пандемията от самото начало. Преди седмици той дори заяви, че ако се разболее от коронавируса, едва ли би го усетил.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции