<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29202" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бракониери нападнаха горски, целили ги с камъни (видео)

17 Март 2018
0 4049

Горски бяха нападнати от бракониери при акция срещу незаконна сеч край Котел.

 

 

Служителите от горския участък в Котел получили сигнал, че се извършва бракониерска сеч. При проверката на място те заварили мъже, които нямали разрешително за дърводобив. “Хвърлиха камък и ме удариха в корема. После бях замерен с втори камък. Клекнах и се свих от болка”, разказа Йовчо Велков, един от нападнатите, цитиран от vesti.bg.

 

“Имаше десетина каруци. Бяха над 30 души. Хванахме последната каруца, но мъжът отказа да ни представи документи. Бяхме шестима служители”, каза още той.

 

Горските били нападнати, когато опитали да съставят акт на нарушителите. Оказва се, че бракониерите са добре познати на горските. По случая е образувано бързо досъдебно производство за причинена телесна повреда. От местната полиция заявиха, че преди това не е имало нападения срещу длъжностни лица.

 

Служител на Югоизточно държавно предприятие Ален Шакиров, написа по случая яростен пост във фейсбук. По думите му човекът, задържан за нападението над горския, е бил задържано за 24 часа и след това пуснат на свобода:

 

“Поредното посегателство над горски служител и наш колега! 

Жалкото е , че лицето бе задържано за 24 часа и след неговото пускане и ние на другия ден отидохме да видим щетите нанесени на държавата, а те бяха 80 кубика! Нарушителя отново бе в гората с моторен трион и на същото място, където бе сякъл в предните дни преди задържането си. Най лошото, че това го имат за нормално, гората им е бащиния и е техен законен бизнес! Не искам да настройвам едни Българи срещу други,защото и аз самият съм от друг етнос, но е крайно време в тази държава законите да са еднакви за всички ни и да не се толерират едни за сметка на други, защото това е дискриминация спрямо работливите, честните, отговорните и хората с чест в РБ! Крайно време е и да се промени и закона за защита на държавните служители и длъжностните лица, защото оръжията си ги носим да чупим орехи, лешници и бадеми. Нека като граждани осъдим тези набези,нападения и безобразия срещу граждани, доктори, полицаи, горски и длъжностни лица. Докога ще ни бият, крадат, избиват и ние ще бъдем безучастни свидетели?! Лека и спорна събота и неделя, приятели!”

 

 

www.vbox7.com/play:c37868c1e5

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции