<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41764" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Учени обучих...

Британски фотограф направи смайващи снимки на редките морски вълци (видео и снимки)

25 Октомври 2019
0 1949

Може би не знаете, но по дивото тихоокеанско крайбрежие на Британска Колумбия живее популация от морски вълци.

 

 

""

 

 

„От изчерпателни ДНК проучвания знаем, че тези вълци са генетично разграничени от континенталния си род“, твърди Иън МакАлистър, награден фотограф, който изучава тези животни от почти две десетилетия.

 

 

""

 

 

„Те са поведенчески различими, плуват от остров до остров и се хранят с морски животни. Те също са морфологично различни – имат по-малки по размер тела и физически се различават от континенталните видове”, добави той.

 

Макалистър уловил магията на тези вълци в спиращи дъха снимки. Той сподели, че докато плувал към тях, любопитните вълци се приближили до него толкова близо, че можел да ги чуе как пъхтят в шнорхела му. Той направил няколко кадъра, след което се се спуснал надълбоко, без да се осмели да погледне нагоре.

 

 

""

 

 

Човек почти би могъл да нарече тези морски вълци пескатарианци, защото 90 процента от храната им идва директно от океана, като една четвърт от нея е изцяло сьомга. Освен че имат различни хранителни навици, морските вълци също са и отлични плувци, тъй като са забелязвани да плуват до архипелаг на около 13 километра от най-близката суша.

 

 

""

 

 

Източник: Bored Panda

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции