<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87243" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Барабанистът...

Брифинг на ГЕРБ: Длъжни сме да предложим правителство, ние спечелихме изборите (видео)

12 Април 2021
0 953

“Като първа политическа сила, ние сме длъжни да предложим правителство, въпреки малките шансове то да бъде подкрепено.” Това обяви на първия брифинг на ГЕРБ след парламентарните избори на 4 април Томислав Дончев.

Брифингът трябваше да се води от Бойко Борисов, но той е в серия от разговори с наши международни партньори, уточни Дончев.

Социологът Димитър Ганев: Скандалите в другите партии може да помогнат на ГЕРБ (видео)

„Аз разбрах, че всички са спечелили изборите… Победителят е един като брой гласове, като това кой е на първо място в община, област и брой народни представители, но най-важното е, че това е победа, въпреки всички, въпреки горещото политическо лято на миналата година, въпреки естествения ефект на изхабяване от престоя във властта, въпреки пандемията, въпреки агитацията в изборния ден и тоталната консолидация на няколко политически сили“, коментира Дончев.

Той благодари на българите, които са гласували и на тези, които са подкрепили ГЕРБ.

ГЕРБ свиква национално събрание за избор на ново ръководство, Борисов остава начело

И допълни: „Притеснява ме, че сведохме политиката до песни, танци и надвикване. Тя е вземане на решение. За това се изисква освен мъжество и способност да носиш отговорност”.

„Обичайно опитите да се заобиколи първият и да бъде сглобена конструкция от всички останали завършват зле. Не го четете като страст към власт. Властта тежи много, ако имаш крехки рамене –  може да ти счупи гръбнака. Това, че си против някого, не е кауза, а само липса на кауза”, коментира още Томислав Дончев. 

Брифинг на ГЕРБ: Длъжни сме да предложим правителство, ние спечелихме изборите (видео)

“Печелим 14-ти избори от създаването на партията и пети поредни парламентарни, имаме победа в 24 изборни района, ДПС – в три, „Демократична България“ – 2, „Има такъв народ“ – 1 и БСП – в 1.” Това каза организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

„Понеже чухме много интерпретации, анализи на изборните резултати, различни гледни точки, ще представя реалните факти, които всеки един от вас знае, но всеки един от вас може да анализира. Те са публични, явни и категорично ясни. Това не е само суха статистика, защото зад всичките данни се крият определени демографски, социални и икономически процеси, които е редно да се анализират и знаят. В определени райони, където през изминалите няколко месеца, дори година, традиционно ГЕРБ имаше своите организационни и политически промени и проблеми, в момента постигаме много добри резултати. Например, област Плевен, където ГЕРБ е първа политическа сила, включително в Община Плевен. Област Добрич и град Добрич. ГЕРБ запазва два мандата, които имаше до този момент. Във Видин, традиционно труден за ГЕРБ район, увеличаваме мандатите си от 1 на 2“, допълни той.

Паунов отчете, че ГЕРБ е получила добър резултат и в Благоевград. „От 265 общини в страната, ГЕРБ побеждава в 169“, допълни той.

Брифинг на ГЕРБ: Длъжни сме да предложим правителство, ние спечелихме изборите (видео)

„ГЕРБ спечели тези избори и то с категорична преднина пред втория. Партията не може да бъде заобикаляна в парламента. Повече от четвърт от отишлите до урните дадоха своя вот за ГЕРБ. Несъставянето на кабинет, би могло да доведе страната до криза”, заяви Даниел Митов.

Брифинг на ГЕРБ: Длъжни сме да предложим правителство, ние спечелихме изборите (видео)

„През цялата кампания мълчах, слушах лъжи и критики, свързани с подготовката за изборния ден, за самия протокол и т.н. В крайна сметка – проведохме едни избори по време на пандемия с перфектна организация”, посочи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Според него най-добрата организация е била в Covid-секциите. “Направихме нещо, което беше много трудно, но такова беше времето – изпълнено с много страх, емоция и много скачане върху главите на хората. Успяхме да ваксинираме всички желаещи членове на СИК. Направихме това, което обещахме”, посочи Ангелов.

“По отношение на ваксинацията продължават всички мнения за мястото на България. Ясно е, че има проблем с доставката на европейско ниво. Шестима премиери алармираха несправедливото разпределение. България получи най-много от всички благодарение на авторитета и на контактите на г-н Борисов”, каза още той.

По думите му страната се справя с третата вълна и това било очевидно за всички. “Процентите на положителните проби спадат. Наблюдаваме и какво се случва с нашите съседи. Не сме искали помощ от други държави, както направиха много от тях. Реанимациите ни издържаха, има Ремдесивир за всеки в лечебните заведения. Всичко това е на базата на решенията, които взехме без да се страхуваме и без лъжи”, посочи Костадин Ангелов.

“Да управляваш България означава да защитаваш интересите на всеки отделен български гражданин – не да разделяш, а да обединяваш. За да управляваш България ще трябва да управляваш с ясни послания и мерки. Не от телевизора, а там – от болниците”, допълни още той.

На брифинга стана ясно, че предстоят промени в ръководството на ГЕРБ, но те ще станат известни по-късно. На въпрос дали партията би съставила правителство заедно с “Има такъв народ” на Слави Трифонов бе отговорено, че няма да се коментират потенциални предложения, а само официални такива.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции