<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32570" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Брутални цитати на новия бразилски президент за жените, хомосексуалистите и малцинствата

29 Октомври 2018
0 3572

Жаир Болсонаро е новият президент на Бразилия. По този повод ви запознаваме с неговия профил и някои ключови изказвания, които описват светогледа на държавния глава на южноамериканската държава.

 

 

 

Кой е Жаир Болсанаро?

 

Болсаноро е конгресмен от 1991 г. насам, въпреки че представи само две предложения, които станаха законни. Той беше най-известен със своите пиперливи забележки и коментари. Въпреки тригодишната си кариера в политиката, бившият парашутист смело се хвърли в желанието си да възстанови името на политическата класа, добре очернено заради системна корупция.

 

 

Иначе Болсонаро е широко ненавиждан от политическите си опоненти заради пламенните си изказвания срещу жени, чернокожи, хомосексуалити, чужденци и малцинства. Той дори е глобяван с обвинения за подбуждане на езика на омразата. През 2015 г. му беше наредено да изплати обезщетение на членка на конгреса, защото заяви, че тя "не си струва изнасилването".

 

Ето някои от най-противоречивите изказвания на новия бразилски президент.

 

 

За бежанците:

"В Бразилия се появява изметът на земята. Сякаш нямахме достатъчно проблеми, които да решаваме." (септември 2015 г.)

 

 

За хомосексуалистите:

"Не бих могъл да обичам хомосексуален син. Няма да бъда лицемер: предпочитам синът ми да умре при злополука, отколкото да се появи пред мен с някой с мустаци." (юни 2011 г.)

"Аз няма да се бия или да дискриминирам, но ако видя, че двама мъже се целуват на улицата, ще ги ударя" (октомври 2002 г.)

"Ние, бразилците, не харесваме хомосексуалистите." (2013 г.)

 

 

За демокрацията и диктатурата:

"Никога няма да промените нищо в тази страна чрез гласуване. Нищо. Абсолютно нищо. За съжаление, нещата ще се променят само когато започне гражданска война и ние свършим работата, която военният режим не е направил. Ако няколко невинни умрат, това е ОК."(май 1999 г.)

"Аз подкрепям диктатурата… Ние никога няма да разрешим сериозни национални проблеми с тази безотговорна демокрация" (1992).

 

 

За правата на човека:

"Аз съм в подкрепа на изтезанията." (май 1999 г.)

"Бразилските затвори са чудесни места… те са места, където хората трябва да плащат за греховете си, а не да се наслаждават като в СПА център. Тези, които изнасилват, отвличат и убиват, отиват там да страдат, не във ваканциоен лагер." (февруари 2014 г.)

 

 

За жените:

Имам пет деца. Четири от тях са момчета, но петия път имах момент на слабост и се получи момиче." (април 2017 г.)

"Казах, че няма да Ви изнасиля, защото не го заслужавате" (декември 2014 г. към члена на конгреса Мария до Росарио)

 

 

За расите:

"Не се притеснявам, че ще видя синовете си да излизат с черни жени или че ще станат хомосексуалисти. Те бяха много добре възпитани." (март 2011 г.)

 

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции