<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29200" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бургас отново се вдига срещу мръсния въздух

17 Март 2018
0 3028

На протест срещу мръсния въздух отново излизат жители на Бургас.

 

 

Поводът е поредният случай точно преди седмица, при който десетки бургазлии сигнализираха за неприятни миризми на открития телефон в Регионалната екоинспекция и в общината. Протестът ще се проведе на централния площад в Бургас. 
От началото на годината досега това е вторият подобен протест. Организаторите от Екологична мрежа се поканили на него представители на дирекция „Екология“в общината, както и ръководството на Регионалната екоинспекция, каза Стоян Грозев, председател на сдружението, цитиран от "Сега".

 

<iframe src="https://gospodari.com/video/get_embed/137023/1?utm_source=embed&utm_medium=137023&utm_campaign=gospodari" frameborder="0" scrolling="no" webkitallowfullscreen allowfullscreen mozallowfullscreen style="max-width: 621px;width: 100%; height: 405px;"></iframe>

 

Тази седмица на среща между кмета на града Димитър Николов,ръководството на Регионалната инспекция по околната среда и водите, преддставители на двете предприятия-Кроношпан и Лукойл, които се сочат за основни замърсители на въздуха и протестиращите за пореден път стана ясно, че институциите не могат да установят кой е източника на обгазяването на града.От дървообработващото предприятие „Кроношпан“ поеха ангажимент да закупят станция за денонощен мониторинг на нивата на фини прахови частици.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции